HTML

mosoly országa

2010.04.10. 19:44 pokolka

Pár napja bementem lakóhelyem szerint illetékes választási irodába, hogy kikérjek egy igazolást, amivel lehetőségem van a máshol történő szavazásra. Meglepve tapasztaltam, hogy az ügyintéző hölgy olyan kedvesen nézettz rám, mintha minimum a családját írtottam volna. Úgy gondoltam szegénynek biztos rossz napja van, ezért nem foglalkoztam vele. Eltelt pár nap, egy másik választási irodába kisértem el ismerősömet, ahol az ügyintéző hölgy hasonló kedvességgel fogadott minket (apukám az ilyen nézést úgy jellemzte, hogy "néz mint aki szarba harapott"). És ha visszagondolok az ilyen hivatalos ügyintézésekre, általában mindenhol ezt a nézést kapom. Temészetesen nem mindig, de általában így van. Azon gondolkodtam, hogy olyan nehezükre esne egy mosoly ? Vagy ennyire el vannak keseredve, hogy dolgozniuk kell ? Nekik nem mondta senki, hogy az ügyfélre szépen kell nézni ? Esetleg a főnökük nem tud rájuk szólni, hogy Jolánka (Amálka, Gizike, Zsuzsika, stb) picit erőltesse meg magát, mert páros lábbal rugom ki, ha utálkozva néz a kuncsaftra?

Jó néhány éve egyik kedves barátom külföldön dolgozott hajón, mint pincér. Valamiért összetűzésbe került a főpincérrel, aki este 10-kor felkérte őt, hogy fáradjon be a konyhára evőeszközöket fényesíteni. Ezzel nem is volt semmi gond, mert hajnali 3-ra végzett, az igazi gond az volt, hogy a munkrendje hajnali 5-től este 10-ig tartott napközbeni pár óra pihenővel.  Éppen ezért reggel, mikor összefutott a főpincérrel, ő sem tudott angyali mosollyal nézni a főnökére. Főnöke ezért meg is kérdezte tőle, hogy mondja Zoltán, mi a probléma ? Zoltán barátom pedig elmagyarázta neki, hogy nem igazán tud szépen mosolyogni, ha csak 2 óra pihenés áll éjszakánként rendelkezésére. Ekkor a főpincér, természetesen angyali mosollyal felkérte Zoltánt, hogy kisérje el a fekete mosogatóhoz, ahol szép szál fekete gyerekek mosogathattak szintén hajnali 5-től este 10-ig. Itt a fönök a következőket mondta, de akkor már arcáról eltünt az angyali mosoly:

Zoltán, itt ha ezeket a fekete gyerekeket kicserélném Önre, úgy hogy Ön mosogatna, ők pedig fenn dolgozhatnának az étteremben. na ezek a fiúk a világ legszebb mosolyát produkálnák, mert mint tudja, nálunk a vendégek szeretik, ha a pincéreknek is jó kedvük van. Tehát, most menjen vissza az étterembe és gondolkofdjon ezen. És Zoltán barátom meglepve tapasztalta, hogy egészen addig, amíg a hajón dolgozott, bármikor ment neki a mosolygás. Sőt, még most is képes bármikor mosolyogni.

Azon gondolkodom, ezeknél az önkormányzatoknál nincs egy fekete mosogató ?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mosolyorszaga.blog.hu/api/trackback/id/tr71910335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása